Giv dit barn et godt sted at bo

Giv dit barn et godt sted at bo

Ligesom det kan være svært at finde åbningstiderne for nogle specifikke butikker, kan det også være meget svært at finde den rette lejebolig som ung

Hvis dit barn gerne vil studere videre efter gymnasiet, vil han eller hun ofte flytte til en større by, hvor der også er større konkurrence om boligerne.

Det betyder derfor også, at det hurtigt kan blive svært at finde den rette bolig. Ligesådan kan den rette bolig også hurtigt blive utroligt dyr. Hvis du derfor gerne vil hjælpe dit barn, kan du i stedet foretage et forældrekøb. Her køber du en bolig og udlejer den til dit barn. Du kan læse mere om hele processen i det følgende.

Mere om ordningen

Et forældrekøb bliver defineret som et boligkøb, du som forælder foretager, med henblik på at udleje boligen til dit barn. Derfor er det oftest også en andelsbolig eller ejerlejlighed, du køber.

Ligesådan bliver købet oftest foretaget, når et voksent barn flytter til en af de større studiebyer for at læse videre. Her er det nemlig tit vanskeligt at finde et passende hjem til en fornuftig pris. Mens dit barn studerer, vil hans eller hendes økonomi nemlig være ret stram.

Giv dit barn en lav husleje

Fordi at du ejer boligen, har du også lov til at sætte huslejen så lavt, som loven nu engang tillader. Derfor har du også mulighed for at tilbyde dit barn en væsentlig lavere husleje end hvis han eller hun skulle bosætte sig hos et udlejningsfirma.

Det vil give dit barn mulighed for at have en mere sund og holdbar økonomi. Særligt, hvis han eller hun skal studere i en årrække.

Ikke alle andels- og ejerforeninger tillader forældrekøb

Selvom ordningen med forældrekøb er meget udbredt i Danmark, er det dog ikke alle andels- og ejerforeninger, der tillader ordningen. Derfor er det altid en kun god idé at undersøge foreningens reglement og vedtægter, inden I tager ud og forelsker jer i en specifik bolig. På den måde kan I også spare en del tid og kræfter.

Fordele ved et forældrekøb

Der findes flere fordele ved et forældrekøb. Udover at dit barn naturligvis får et sted at bo til en fordelagtig husleje, får han eller hun også mulighed for at søge boligsikring. Hvis dit barn gerne vil bo endnu billigere, eller hvis vedkommende ikke vil bo alene, kan du også udleje et af værelserne til en af barnets venner.

Dette site bruger annonce- og reklamer tekster

Samarbejdspartnere:

Kategorier
Samarbejdspartnere:
måltidskasser
Samarbejdspartnere: