findaabningstider stifte et anpartsselskab

3 gode råd til dig, der ønsker at stifte et anpartsselskab

Denne artikel indeholder reklame tekster

Planlægger du at stifte et anpartsselskab? Så er der en række kneb, som du bør gøre brug af. Herunder får du tre gode råd, som henvender sig til dig, der planlægger at stifte et anpartsselskab.

Der er mange fordele ved stiftelse af anpartsselskab. Blandt de mest væsentlige er, at du opnår begrænset hæftelse, hvilket i princippet betyder, at du ikke risikerer at skulle gå fra hus og hjem, hvis du opbygger gæld, eller virksomheden går konkurs.

Du hæfter udelukkende med den kapital, du har indskudt, da du stiftede selskabet – eller på et senere tidspunkt, hvis der har været behov for en kapitalindsprøjtning. Du skal indskyde 40.000 kr., når du stifter et kapitalselskab, hvorefter du opnår begrænset hæftelse.

#1: Du behøver ikke kun at indskyde kontanter

En af de klare fordele ved at stifte et anpartsselskab er, at du opnår begrænset hæftelse, fordi der er et krav om, at du indskyder 40.000 kr. i startkapital. Det kan måske være en stor mundfuld for mange, men der er heldigvis intet krav om, at det skal være kontanter.

Du kan nemlig sagtens indskyde aktiver i stedet for kontanter. Hvis du eksempelvis skal starte et murerfirma, kan du derfor indskyde dit værktøj og din firmabil. Er det samlet 30.000 kr. værd, skal du derfor kun dække de resterende 10.000 kr. med kontanter.

#2: Stift et holdingselskab samtidig med dit ApS

Når du driver et anpartsselskab, er det en god idé at eje det gennem anparter i et holdingselskab. Et holdingselskab er ikke en virksomhedsform, men derimod en betegnelse for et ‘moderselskab’, som ejer anparter eller aktier i en anden virksomhed.

Du kan stifte holdingselskabet, samtidig med at du stifter dit driftsselskab. Hvis du gør det, kan du gøre brug af det, der kaldes for ‘rullende kapital’. Her kan du bruge de samme 40.000 kr., som kræves i startkapital, til både at stifte anparts- og holdingselskab.

#3: Få hjælp fra en selskabsadvokat

Når du stifter en virksomhed, er det en god idé at bruge en selskabsadvokat eller en revisor. Hvis du selv stifter det, kan du ikke være sikker på, at alt er udfyldt korrekt, hvorfor du risikerer, at stiftelsen ikke bliver godkendt.

Bruger du en selskabsadvokat til stiftelsen, er du sikker på, at alt forløber problemfrit. Det betyder, at du hurtigere kan komme i gang med din virksomhed. Du kan have ro i maven, fordi du ved, at alt er udfyldt korrekt.

Dette site bruger annonce- og reklamer tekster

Samarbejdspartnere:

Kategorier
Samarbejdspartnere:
måltidskasser
Samarbejdspartnere: