password

Hvordan laver du et sikkert password?

Denne artikel indeholder reklame tekster

Sådan laver du et password der er svær at knække

Du har helt sikkert et password du bruger hver gang du logger ind til dine online ting. Mange kodeord er uheldigvis i den nemme ende, for at brugeren nemmere selv kan huske den, og det er her det bliver nemt for computere eller hackere der ønsker at komme til dine ting.

Sværhedsgraden bør øges

Hackersoftware er blevet super effektiv. Det betyder at de kodeord vi mener er stærke nok, faktisk er nemme at knække. For ofte bruger man et nemt kodeord som “lone53”, “246810” eller “password1”, sådanne koder er alt for nemme at tænke sig til.

Vi vil gerne komme med 3 råd til hvad du ikke skal gøre, næste gang du opretter et password.

3 gode råd til dine kodeord

Punkt 1: Brug ikke velkendt information om dig selv eller dine kære
Det er en dårlig idé at bruge relaterede navne, kæledyr, fødselsdato osv. Det er for nemt at gætte sig til – især hvis man kender dig eller laver lidt research i dine sociale-profiler.

Punkt 2: Brug ikke det samme password til det hele
Undgå at bruge den samme kode flere steder. Det gælder også, når du skal forny dit kodeord – lad være med at nøjes med at ændre et enkelt tegn. Genbrug af kodeord eller samme vending, vil med tiden blive for nemt at gætte.

Punkt 3: Brug aldrig korte passwords
Et langt kodeord beskytter dine oplysninger bedre end det korte. Anvend altid lange fraser som er nemme for dig at huske. Som tommelfingerregel bør din kode bestå af mindst 10 tegn og gerne i en blanding af tal, tegn og bogstaver.

Så melder spørgsmålet sig sikkert, hvordan finder du på passwords som er svære at knække, men som er nemme at huske for dig?

Sådan kan du gøre

Et eksempel på et password, kunne være denne sætning: “I 1991 boede vi på Nordre Ringvej 51” Den kan blive til = I91bvpNR51. Man kan naturligvis bruge alle mulige sætninger, sjove ordkombinationer eller omkvædet fra en sang du kender godt.

Efter man har brugt en sådan sætning nogle gange tænker du på sætningen, ikke koden – og tegnene vil ligge i hånden. Hovedsagen er, at du skal have ideen i de kodeord du anvender, uden det er nemt for dem der ikke har adgang. Husk at den lille sætning i dit password, skal passe på dine ting.

Bonus punkt: Hvis du selv forfatter et password, kan du gøre kodeordet ekstra stærkt, ved at tilføje tal, tegn eller store bogstaver.

Dette site bruger annonce- og reklamer tekster

Samarbejdspartnere:

Kategorier
Samarbejdspartnere:
måltidskasser
Samarbejdspartnere: