lokale butikker

Mindre lokale butikker sælger mere og mere online

Denne artikel indeholder reklame tekster

Flere og flere mindre butikker er begyndt at se mulighederne for det digitale landskab. Det betyder, at flere små, lokale butikker er at finde som webshops. Se her, hvorfor tendensen er sådan.

For blot få år tilbage, var det ikke kutyme, at en lille, lokal butik havde en webshop, hvorfra kunder fra hele landet kunne bestille varer. Efterhånden er det dog blevet mere reglen end undtagelsen, og det er der en række særdeles gode grunde til.

Udviklingen har gjort det mere attraktivt at føre webshop

Generelt er det blevet nemmere og dermed også mere attraktivt at drive webshop. Hvor det før i tiden var nødvendigt at få udviklet en webshop fra bunden, kan man du på et par timer have en køreklar webshop, hvis man anvender en template-løsning.

Det gør, at det generelt er blevet lettere at betale en webshop, da den hverken skal designes eller udvikles af freelancere eller bureauer. Har man en smule teknisk snilde, kan man relativt nemt selv opsætte en webshop – eller får en til det, hvilket koster en brøkdel af, hvad det gjorde engang.

Flere starter som webshop og sælger lokalt

Flere butiksejere starter forretningen som en webshop, da det ikke stiller krav til butikken. Det betyder, at lejen er billigere, da der i princippet blot er tale om et lager. Efterhånden som omsætningen stiger, er det muligt at udvide med en fysisk butik.

Et godt eksempel herpå er skønhedsplejeforretningen Bellashop.dk, som sælger naturligt skønhedspleje. Webshoppen er beliggende i Odense på Rugårdsvej 7.1, 5000 Odense C, hvorfra der også drives lager.

Webshoppen sælger samtidig varer fysisk, men er startet som en decideret webshop. Dermed har det været muligt at komme hurtigere ud over stepperne, da der ikke har været de samme udgifter til lager, som hvis der var etableret en fysisk butik i gågaden i Odense.

Kunderne er klar til nettet

Der er sket meget de seneste år, og generelt er kunderne blevet mere og mere vant til at købe varer over nettet. Særligt corona-krisen har medført, at selv de ældre borgere har været nødsaget til at bestille varer hjem over nettet.

Det har gjort, at flere er blevet trygge ved nethandel, hvorfor det også forventes, at netop handel af varer online kommer til at boome de næste par år. Generelt vil vi se flere og flere fysiske butikker, der bliver til deciderede webshops, som samtidig sælger ud fra deres lager, da der simpelthen er mange penge at spare ved at droppe den fysiske butik, som ikke nødvendigvis behøver at have en placering midt i gågaden.