findaabningstider ølbrygning hjemme

Ølbrygning – jeg husker hvorfor jeg startede

Sponsoreret artikel

Skal du igang med ølbrygning?

Jeg tror de fleste der går i gang med ølbrygning kan huske, grunden til de er gået i gang. Mit minde kommer fra en påske i sommerhus med min svoger og søster. Den første gang vi var nede for at handle i det lokale supermarked, der kom vi forbi ølhylden, hvor der var nogle mærker, der ikke blev solgt i vores eget lokal område. Det var super spændende at smage disse mange forskellige påskeøl. Sidst på en aften hvor vi har smagt en del forskellige, og snakken blev mere lystig, der fik vi pludselig idéen, at man da selv måtte kunne brygge øl.

Efter vores hyggelige sommerhus tur, begyndte vi at læse om hvad der var af forskellige materialer om ølbrygning. Det er mange år siden, så der var ikke særlig meget materiale på nettet omkring det. Der var ingenting på dansk, så vi har nød til at læse om metoderne på nogle amerikanske hjemmesider. Det var lidt besværligt, for der var nogle andre mål og vægt angivelser, som vi også var nød til at finde ud af, før vi var i mål.

Hvor skulle vi købe brygudstyr og råvarer?

Der var ikke noget sted i Danmark, hvor vi kunne købe malt, humle og gær. Vi var derfor nød til at kigge rundt omkring. Vi fandt en forhandler i Tyskland, som vi kunne købe noget af. Vi fik bestilt og overført nogle penge via en bankoverførsel, og så ventede vi spændt i 3 uger, så kom der en pakke til os og vi fik aftalt en weekend hvor vi skulle brygge.

Køkkenet blev smurt ind i sukker

Jeg boede på det tidspunkt alene, så det var meget naturligt, at det var hos mig vi skulle brygge. Det var en rigtigt hyggeligt, men vi havde på ingen måde styr på det. Det var jo heller ikke nogen god hjemmeside om ølbrygning, så vi var jo nød til bare gøre som vi troede det skulle gøres. Mit køkken var bagefter smurt ind i sukker, og man skulle ikke stå stille for længe, for så kunne man ikke løfte fødderne igen, så klisteret var gulvet.

Ventetiden var lang

Ventetiden fra den dag vi havde brygget, og indtil det var færdig med at gære, var super lang. Jeg husker tydeligt, at vi havde valgt at brygge en pilsner øl. Udfordringen var, at den skal gære mellem 8-12 grader. Heldigvis var det vinter, uheldigvis var det eneste sted den kunne stå, var i mit badeværelse. Det var 2 uger hvor jeg gik i bad i et rigtigt koldt rum. Jeg tænker i dag tit på, hvor var det godt jeg boede alene, for at høre på en kæreste i 2 uger omkring det kolde badeværelse, havde det ikke været til at holde ud.

Nu sidder du måske og tænker – Jamen blev øllet godt? Hmm… lad mig ærligt sige, at det på ingen måde blev godt. Vi havde dog mod på at brygge igen, og 3. gang blev det bedste øl nogen af os havde smagt – Vi har brygge øl lige siden, og det er nu over 20 år siden.

Dette site bruger annonce- og reklamer tekster

Samarbejdspartnere:

Kategorier
Samarbejdspartnere:
måltidskasser
Samarbejdspartnere: