findaabningstider.dk - Rundetaarn åbningstider

Rundetårn åbningstider

Denne artikel indeholder reklamelink

Besøg et af Danmarks mest kendte bygningsværker - her finder du Rundetårn åbningstider

->> Besøg Rundetårn – Her er åbningstiderne med information.

På Købmagergade lige i mellem Nørreport Station og Amagertorv ligger det ikoniske Rundetårn, et levende vartegn i København. Tårnet blev bygget af Kong Christian den 4. i tidsrummet mellem 1637 og 1642.

Rundetårn fakta

Tårnet er en fredet bygning og har en enestående arkitektur. Der er åbent 362 dage om året, og for at komme til tops, skal man på den klassiske gåtur op af Sneglegangen og op igennem de unikke snævre stentrapper i den indre hule kerne.

Sneglegangen der snor sig 7,5 gang rundt om den hule kerne er 209 meter lang. Selve tårnet er 41,55 meter højt fra gadeplan, incl. observatoriet, som er 6,75 meter højt.

Fra toppen kan man kan nyde en fantastisk 360 grader udsigt over det smukke København og alle dens charmerende tage, og i sommermånederne kan man nyde en forfriskning fra den lille topkiosk, der har åbent på toppen – og det er bestemt en oplevelse både i dagslys og mørke

Udstillinger, events og koncerter i det gamle tårn

Rundetårn hænger sammen med Trinitatis Kirke, hvor man halvvejs oppe kan gå ind i den 800 m2 store Bibliotekssal. Det er her de fleste arrangementer finder sted. I ca. 200 år blev denne sal benyttet som Universitetets bogsamling, herefter depot for Zoologisk Museum og Malersal for teatermaler, men nu er det udelukkende til events, udstillinger, koncerter mv. i forbindelse med Rundetårn.

Rundetårn byder skam også på mere end blot en gåtur op til toppen. Året rundt kan man opleve events og aktiviteter som tager udgangspunkt i dens gamle historie. Det kan eksempelvis være workshops, udstillinger, skuespil, koncerter mv. Både egnet til børn og voksne.

I vintermånederne kan man bl.a. besøge Observatoriet og kigge på stjerner gennem en stor kikkert, og man kan deltage i sjove juleevents. I marts afholdes bl.a. Den Lille Kulturnat, som er egnet til mindre gæster. Sommeren byder altid på mange forskellige events, men mest af alt er det her turisterne kommer på besøg, så stemningen er altid sjov.

Rundetårn er en stor turistattraktion

Tårnet er på en måde en kulturarv, som man som dansker skal have besøgt mindst en gang.
Der er hele året en kalender fuld af oplevelser i Rundetårn, udover en fantastisk tur til toppen. Der findes mange flere attraktive attraktioner i området. Her er både Tivoli, Bakken, Strøget, den lille Havfrue, Botanisk Have og mere i Wonderful Copenhagen.

Bemærk at Rundetårn er uden elevator og derfor ikke velegnet for kørestolsbrugere og barnevogne.

->> Rundetårn åbningstider finder du her.

Dette site bruger annonce- og reklamer tekster

Samarbejdspartnere:

Kategorier
Samarbejdspartnere:
måltidskasser
Samarbejdspartnere: